Allah ne zaman namazı kabul etmez?
Abdullah İbn Amr (r.a.)’ın rivayetine göre Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Allah şu üç kişinin namazını kabul etmez: Bir topluluğun imamı olup, onlar tarafından tiksinti duyulan kimse, namaz vakti çıktıktan sonra cemaate katılan kimse ve azatlı kölesini tekrar köleleştiren kimse.” Bu hadisi Ebu Davud ve İbn Mace rivayet etmiştir… Abdullah İbn Amr (r.a.)’ın rivayetine göre Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Allah şu üç kişinin namazını kabul etmez: Bir topluluğun imamı olup, onlar tarafından tiksinti duyulan kimse, namaz vakti çıktıktan sonra cemaate katılan kimse ve azatlı kölesini tekrar köleleştiren kimse.” Bu hadisi Ebu Davud ve İbn Mace rivayet etmiştir…
Namazı kabul olmayan üç şey nedir?
4175; Nesâî, zînet 37/1, VIII, 154). Ebû Saîd (r.a.)’den; Resûlullah (s.a.a.) şöyle buyurmuştur: “Zar oynayıp sonra namaz kılan kimse, irin ve domuz kanı ile abdest alıp sonra namaz kılan kimse gibidir.” Ahmed ve Ebû Ya’la ilave ettiler: “Onun namazı kabul olmaz.” (Ahmed, V, 370).
Namaz ne yaparsan kabul olmaz?
Cevap metni. Allah’a hamd olsun. Birincisi: Namazın rükünlerinden birini terk etmek, şartlarından birini yerine getirmemek, namazı bozan bir şey yapmak vb. bilinmektedir. Olumsuz durumlarda namazın kabul edilmediğini söylemek dinin ve bilimin bir gereğidir.
Hangi hallerde namaz kılınmaz?
Mesele 842 – Namaz kılanın bedeninde veya elbisesinde iğne ucu kadar da olsa hayız kanı bulunursa, namaz bozulur. Farz ihtiyat gereği aynı necis kan, domuz, necis yenmeyen hayvanlar, lohusa kanı ve istihaza kanı hakkında da aynı hüküm geçerlidir.
Allah yanlış kılınan namazı kabul eder mi?
Yanılma veya unutarak yanlış okunursa; a) Yanılma sözlerde, hareketlerde olursa mana değişse bile namaz bozulmaz. b) Duraklarda yanılma olursa, yani durulması gereken yerden geçilse ve durulması gereken yerde durulsa, mana değişse bile namaz bozulmaz.
Ara sıra namaz kılmak günah mı?
Ayrıca cemaatle namaz kılmak caiz değildir (Kâsânî, Bedâî’, 1/127). Diğer mezheplere göre ise (bazı hususlarda aralarında görüş ayrılıkları olmakla birlikte) öğle ve ikindi veya akşam ve yatsı namazlarını cemaatle kılmak veya yolculuk, yağmur veya fırtına gibi mazeretlerle bunları geciktirmek caizdir.
Şüphe ile kılınan namaz kabul olur mu?
İbadet ve amellerde şüphe olmamalıdır. Buluğ çağından sonra ilk defa namazının rekât sayısında şüphe eden kimse, o namazı yeniden kılmalıdır.
Namazda akla cinsellik gelmesi namazı bozar mı?
Aksine, kişi aklına ne gelirse gelsin namazına devam etmeli ve namazını kesmemeli veya tekrarlamamalıdır. Ancak, bu tür kötü düşüncelerle mücadele ediyor ve Allah’ın izniyle bunlar sona erecek.
Namazı hızlı kılmak namazı bozar mı?
Çünkü namaza güven yerine getirilmesi gereken bir farzdır. Secdede başı bir karganın yemi gagalaması gibi indirip kaldırmak ve namazda acele etmek namazı bozar. Soruyu soran kişiye rükûda tatmin olana kadar beklemesini, acele etmemesini ve bu duayı en az üç kere okumasını tavsiye ediyoruz.
Hangi kadının namazı kabul olmaz?
Başka bir hadiste ise: “Allah, buluğ çağına eren kadının namazını başörtüsüsüz kabul etmez.” (Hâkim en-Neysabûrî, Müstedrek, I, 251; Ebu Dâvûd, Salat, 85, no.: 641, I, 422; Tirmizî, Salat, 277, no.: 377, II, 215; İbn Mâce, Tahâre, 132, no. : 655, I, 214; Ahmed b.
Başı açık kadının namazı kabul olur mu?
Hz. Aişe’nin rivayet ettiği bir hadiste Resûlullah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Allah, ergenlik çağına eren bir kadının namazını başörtüsü olmadan kabul etmez.” (Ebû Dâvûd, Salat, 85 [641]; Tirmizî, Salat, 160 [377]).
3 Hareket namazı Bozar mı?
2. Üç defa üst üste tekrarlanan bir hareket, bir veya iki defa tekrarlanan bir hareket ise bir hareket sayılır. Örneğin, bir uzvu üç defa üst üste kaşımak, ağızda üç defa sakız çiğnemek veya bir rek’atta üç adım üst üste yürümek kathir hareketleridir ve namazı bozar.
Akıntılı iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?
Fıkıh kaynaklarında tercih edilen görüşe göre rutûbetü’l-ferc’in temiz olduğu (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, 1/166) ve iç çamaşırına bulaşmasının namaza mani olmadığı belirtilmiştir. Dolayısıyla tampon veya ped kullanma zorunluluğu yoktur.
İdrar damlamış iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?
İslam, engelli kişilerin dini görevlerini yerine getirmeleri için bazı kolaylıklar sağlamıştır. Bu bağlamda, özürlü bir kişinin iç çamaşırına kan, irin, idrar ve irin bulaşması, özür devam ettiği sürece onun namaz kılmasına engel olmayacaktır.
Cinsel organdaki kıllar namaza engel mi?
“Kasık kıllarını tıraş etmek fıtrî sünnetlerdendir. Bu, konuyla ilgili sabit hadislere göre kırk günden fazla bırakılmamalıdır. Kırk günden sonraya bırakılması namazın sıhhatini etkilemez (namaza zarar vermez).”
Namaz ne zaman kabul olmaz?
Sabah namazının sünneti hariç, imsak vaktinden sonra başlayan vakit, ikindi namazını kıldıktan sonra güneşin doğmasına, cuma günü hatibin minbere çıkmasından sonra akşam namazının vaktinin girmesine kadar olan zamandır (Merğinânî, el-Hidâye, 1/269-271).
Geç kılınan namaz kabul olur mu?
İhmal veya tembellik sebebiyle namazını vaktinde kılmayan kimse, kaza ederek namaz borcundan kurtulur. Namazı vaktinde kılmamanın sorumluluğundan kurtulmak için kişinin tövbe etmesi gerekir (İbn Nüceym, el-Bahr, 2/85).
Ezana 5 dakika kala kılınan namaz kabul olur mu?
Kaza namazını kılarken herhangi bir zamanda ezan okumak, kılınan kaza namazına zarar vermez. Vaktinde kılınamayan namazların kaza edilmesi için belirli bir vakit yoktur. Kaza namazları, kerahet vakitleri hariç, herhangi bir zamanda kılınabilir.
Namaz hangi durumlarda terk edilir?
Namaz; Uyuklama, unutma veya başıyla bile namaz kılamayacak kadar hasta olma gibi meşru bir özür olmadıkça namaza bırakılamaz. Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Sizden biriniz uyur veya unutur da namazını vaktinde kılamazsa, hatırladığı zaman kılsın.” (Müslim, Mesacid, 316 [684]; bkz.