Ağababa Döner’in sahibi nereli?
Ağababa’nın hikayesi, muazzam bir azim ve sıkı çalışmayla yaratılmış örnek bir başarı hikayesidir. 1974 yılında Malatya’nın Darendere ilçesinde doğan ve ilköğrenimini burada tamamlayan Himmet Polat’ın gerçek hayat hikayesi bu dönemden sonra başlar.
Döner kime ait?
Dönerin, yaklaşık 150 yıl önce Bursa’da yaşayan İskender Bey tarafından, kemiksiz kuzu ve dana etlerinin şişe geçirilip ateşin önünde pişirilmesiyle yapılan çevirme kuzu yemeği tekniğini uygulayarak ortaya çıkarıldığı rivayet edilmektedir.
Döner nereli?
Türkiye’nin Bursa şehri, genellikle dikey şişte hazırlanan döner kebabın doğum yeri olarak kabul edilir. Yavuz İskenderoğlu’na göre, büyükbabası İskender Efendi, dikey şişte döner kebabın mucidi.
İskender hangi ilimize aittir?
İskender kebap, İskender döner veya Bursa kebabı; Bursa bölgesinin en meşhur kebap yemeklerinden biridir. 1867’de Kayhan Çarşısı’nda başlamıştır. Temel malzemesi kebap olmasına rağmen, iskenderi iskender yapan şey tereyağı, üstündeki domates sosu, yanındaki yoğurt ve altındaki yağlı pide parçalarıdır.
Döneri kim buldu Kastamonu?
İlk et kebabı 1855 yılında yapıldı. Kebabın mucidi Kastamonulu Hamdi Usta’ydı. Bu fotoğraf 1855 yılında James Robertson tarafından çekildi ve bir kebabın ilk fotoğrafı olarak kabul edilir.
Kebap hangi ilimize aittir?
Anadolu’da bin yıldan fazla süredir üretilen dönerin anavatanı Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz’dir. Döner denildiğinde ilk akla gelen yerler ise Gaziantep, Şanlıurfa, Adana ve Mersin’dir.
Döner patenti kimde?
Buna itirazımız yok ama bazı kaynaklar kebabın tarihçesini verirken, mucidinin Kastamonulu usta Hamdi Usta olduğunu belirtiyor.
Türkiye’de kaç tane dönerci var?
Türkiye’de 30 bin kebapçı dükkanı var, günlük 500 ton kebap tüketiliyor ve pazar büyüklüğünün 1,5 milyar TL olduğu tahmin ediliyor. Kebap zincirleri Türkiye gıda sektörünün önemli bir halkası.
Korhan Köserecep kimdir?
Tatar Salim’in lezzet yolculuğuna öncülük eden markanın Genel Müdürü Korhan Köserecep, 2012 yılında dedesinin adını taşıyan Tatar Salim Döner Restoranı’nı açarak Tatar Döner için yaptığı Ar-Ge çalışmalarının ürününü sunmaya başladı.
İskender Türk yemeği mi?
İskender kebap, pide parçalarının üzerine baharatlı domates sosuyla kaplanmış dilimlenmiş döner kebap etinin eritilmiş özel koyun sütü tereyağı ve yoğurtla cömertçe sürülmesiyle yapılan bir Türk yemeğidir. Yoğurtla cömertçe sürülen bir Türk yemeğidir.
İskenderi’yi kim icat etti?
İSKENDER, Bursa halkının beğenisiyle doğmuş ve ünlenmiş bir markadır. Tarihi 19. yüzyılın ortalarında Bursa Kayhan Çarşısı’nda Mehmet’in oğlu İskender Efendi’nin dükkanında başlar. O zamanlar kuzu, yere paralel olarak bütün olarak pişirilirdi.
Tavuk döner ilk ne zaman çıktı?
Uzun bir geçmişi olan et kebabının aksine, tavuk kebabı 1980’lerde piyasaya çıktı. Tavuk severler için ideal bir sokak yemeği olan tavuk kebabı, et kebabı gibi hazırlanır. Ancak, her yerde ideal tadı deneyimlemek kolay değildir.
Paşa Döner kime ait?
En Hızlı Büyüyen Gıda Şirketi Oldu DÖNERSAN A.Ş.’ye ait PAŞA DÖNER, TOBB tarafından düzenlenen satış artış hızına göre Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi listesinde 8. sırada yer alarak, sektöründe Türkiye’de 1. sırada yer alarak ödüle layık görüldü.
Himmet Polat kimdir?
Ağababa Döner’den sonra Polat ailesi, sırasıyla Ağababa Kantin ve Ağababa Kadayıf’ı da gruba ekledi. Örnek bir başarı hikayesiyle girdiği her alanda adını altın harflerle yazdırmayı başaran Himmet Polat, 2015 yılından bu yana “Ağababa” çatısı altında 250’den fazla kişiye istihdam sağlıyor.
Ağababa iftar paketi ne kadar?
Benzer iftar menüleri ve kalitesiyle öne çıkan Anadolu Yakası’ndaki mekan ve otellerde fiyatlar ortalama 1500 ile 1400 TL arasında değişirken, 44 çeşit ağababa işletmecisinde bu değer 1100 TL oluyor. Çocuk menüsü bile düşünen ağababa işletmecileri ise menü fiyatını 1100 TL olarak belirlemiş durumda.